Duurzaam-, circulair- en maatschappelijk verantwoord (mvo)  ondernemen  is niets anders dan dingen goed doen. Goed voor de onderneming, goed voor de mensen en goed voor de omgeving. Vrij maar niet vrijblijvend. De belangen zijn groot en in sommige gevallen is het “ do or die ”. Er zijn disruptieve veranderingen gaande of ze komen en dat gaat meestal snel. Ook een groeiend gevoel van urgentie bij afnemers zet gewoontes onder druk. Wij komen daarbij helpen; noem het een eigen duurzaamheidsoffice, directie duurzaamheid, coach, adviseur, consultant.

Na Nu gaat samen met de onderneming op zoek naar innovatieve (maat)oplossingen om te voldoen aan de ambitie. Meestal is dat eenvoudig, soms gaat dat gepaard met onderzoek, maar altijd met en voor elkaar. We hebben een groot netwerk van specialisten, een gemeenschappelijk doel, zijn pragmatisch en niet alles hoeft direct. Maar we moeten wel voorwaarts, soms radicaal maar altijd haalbaar.

Het gaat over mensen, grondstoffen en materialen, energie en de gevolgen van verbruik. Maar bovenal over mindset, manier van werken en een goed plan. Beginnen bij het begin maar vooral DOEN!

Niet iedere organisatie kan de kennis en capaciteit in huis hebben. Na Nu levert die. We jagen aan, houden de ontwikkelingen in regelgeving en oplossingen bij, ook in techniek. Zijn jullie al pro-actief of nog inactief of reactief?

Voldoe je nu aan het wettelijk minimum, ga je op zoek naar de voordelen van duurzaam ondernemen of ga je duurzaamheid centraal stellen? Wij komen je helpen. Op maat en passend bij de onderneming en ambities.

Na Nu legt verbinding tussen de interne aandachtsgebieden als  gebouw en/of maakproces, mensen,  vervoer, hernieuwbare energie, het opwekken van energie, emissies/CO2, grondstoffen en materialen, bestaande bedrijfsprocessen, het meten van prestaties, wetgeving en  verplichtingen, subsidies en financiering.

Maar ook extern met leveranciers, de productieketen, vervoer en transport, belangenclubs, klanten, overheid etc. Gezamenlijk werken we duurzaam aan een onderneming waar financieel resultaat en maatschappelijke impact hand in hand gaan. Pragmatisch en hands-on. Want weten is nog geen doen.

Flexibel, informeel waar het kan en formeel waar het moet. Het gaat om vooruitgang en ook kleine stappen leiden tot grote veranderingen. Samen ervoor zorgend dat duurzaamheid en circulariteit geen kostenpost is maar winstgevendheid op langere termijn. Waarde toevoegen in plaats van onttrekken en betekenisvol worden is de uitdaging voor het komende decennium.

Wie

Marc Rademaker; ondernemer en initiator van Na Nu heeft zelf productiebedrijven gehad en begrijpt de maakindustrie en haar keten goed. Was early adopter in elektrisch vervoer en zonne-energie, heeft een bijzonder gebouw ontwikkeld met een sterke MVO- en duurzaamheids-inslag, heeft o.a. een social company/venture opgestart. Is betrokken geweest bij start up voor grootschalige zonne-energie projecten en bijbehorende subsidie trajecten en is betrokken geweest bij projecten voor Tesla.

Marc heeft een goed oog voor toekomstige ontwikkelingen en heeft geconstateerd dat de enorm belangrijke transitie te langzaam gaat. Vanuit zijn overtuiging dat er meters gemaakt moeten worden is hij Na Nu gestart. Via TU-Delft, MVO Nederland en bestaande netwerk kan hij zorgen voor bewustwording,  inzichten, oplossingen, plannen en resultaat. Hij onderneemt mee met de opdrachtgevers.

 

Nu contact met Marc